Відкрита лекція доктора Віктора Васілакі

24.11.2023

24.11.2023 р. доктор Віктор Васілакі з Німецького дослідницького центру штучного інтелекту прочитав відкриту лекцію «Штучний інтелект у Німеччині». Лекція була призначена для здобувачів вищої освіти магістерського рівня освітньої програми «Комп’ютерні науки» і проведена в межах дисципліни «Експертні технології для систем підтримки прийняття рішень». Також на лекцію були запрошені студенти інших спеціальностей та викладачі кафедри інформатики і кібернетики.

Доктор Віктор Васілакі — випускник Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, який продовжив своє навчання та побудував успішну наукову  кар’єру в галузі комп’ютерних наук.

Лектор розповів про стан наукових досліджень у сфері штучного інтелекту у Німеччині та їх прикладне значення, навів різноманітні цікаві приклади. Слухачів зацікавили змагання програмованих роботів з футболу та робот — танцюрист. Проте, крім цих прикладів, набагато важливіше значення мають застосування ШІ для розмінування територій, очищення біоценозів від сміття, підводних робіт.

Він підкреслив, що в Україні галузь ШІ також розвивається, тому студенти МДПУ імені Богдана Хмельницького можуть долучитися до актуальних досліджень у цій сфері.