Відбувся Національний тест з медіаграмотності

27.10.2022

27.10.2022 р. викладачі кафедри та здобувачі вищої освіти бакалаврського рівня за ОП «Професійна освіта. Комп’ютерні технології», «Середня освіта. Інформатика» та «Комп’ютерні науки» взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності в межах глобального тижня медіаграмотності та вивчення дисципліни «Цифрові медіатехнології».

Тест проведено  національним проєктом з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», які виконуються IREX, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Посольства Великої Британії в Україні та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Партнером події також є Міністерство молоді та спорту України. Інформаційним партнером є Посольство Швеції в Україні.

Тест складався з блоків: базове розуміння медіаграмотності, орієнтування у світі соцмереж, здатність оцінити достовірність та вплив новини, навички фактчекінгу, здатність убезпечити особисті дані.

Загалом більшість учасників виявили достатньо високий рівень медіаграмотності — «майже гуру», а отже можуть успішно чинити опір інформаційним маніпуляціям.