Викладачі кафедри інформатики і кібернетики провели виїзну олімпіаду «Інтелектуал» в Запорізькій області

08.12.2021

2-го та 6-го грудня викладачі кафедри інформатики і кібернетики – д. філософії, ст. викл. Сіциліцин Ю.О. та ас. Букреєв Д.О. з метою профорієнтації провели виїзну олімпіаду «Інтелектуал» для учнів 11 класів смт. Веселе та Веселівського району, Костянтинівської, Мирненської, Терпінівської закладів загальної середньої освіти.

 

Викладачі ознайомили старшокласників зі спеціальностями кафедри, а саме:

122 Комп’ютерні науки (детальніше тут) – фахівець з комп’ютерних наук, інженер-програміст. Ми навчимо розробляти бази даних, сайти, веб-сервіси, ігри, мобільні додатки, десктопні та серверні програми, високонавантажені системи,  тестувати програмне забезпечення, здійснювати наукові дослідження у галузі ІТ.

015.39 Професійна освіта (Цифрові технології) – з початку навчання ти можеш обрати один з двох напрямків: Цифровий дизайн або Комп’ютерні технології.

В першому напрямку (Цифровий дизайн) ми навчимо тебе 2D та 3D графіці, створювати анімаційну графіку, прототипувати користувацькі інтерфейси та веб-сайти, створювати тривимірні об’єкти для ігр, віртуальної або доповненої реальностей, верстати поліграфічну продукцію.

В другому напрямку (Комп’ютерні технології) ти станеш справжнім професіоналом в області комп’ютерних технологій – навчишся найрізноманітнішим мовам  програмування, створенню програмного забезпечення, дізнаєшся про системи керування базами даних та різні середовища розробки.

014.09 Середня освіта (Інформатика) (детальніше тут) – якщо ти мрієш стати вчителем інформатики, ми навчимо тебе не лише ґрунтовним знанням з методики викладання інформатики у школі, а й з багатьох суміжних дисциплін інформатичного профілю, педагогіки і основ психології.

 

Випускників було проінформовано про можливості міжнародної та внутрішньої мобільності, можливості наукового зростання та про заходи, які проводить студентське самоврядування, а десятикласників запросили на курси для підготовки до ЗНО до підготовчого відділення.

 

Дякуємо учням за прийняту участь та бажаємо усім гарно скласти ЗНО, вступити на бюджет та досягти високих результатів в майбутньому навчанні!