30 січня викладачі кафедри взяли участь у ролі судей Кропивницького відбіркового турніру FIRST LEGO League Challenge

31.01.2021

30 січня викладачі кафедри І.М. Наумук, І.М. Сердюк, А.В. Чорна та студентка 3-го курсу спеціальності Професійна освіта (Комп’ютерні технології) Л. Левіна взяли участь у ролі судей Кропивницького відбіркового турніру FIRST LEGO League Challenge. Турнір проходив в онлайн форматі з урахуванням нових правил та критеріїв оцінювання команд учасників.

Тема цього річного сезону “Твори. Грай. Рухайся.“ присвячена мотивації до активних дій та руху, перетворенню звичайних місць і речей на ігрові майданчики та елементи веселої гри.

Оцінювання команд відбувалось протягом 30 хв. одночасно в трьох категоріях: інноваційний проект, дизайн робота та основні цінності.

В категорії «Інноваційний проект» команди презентували власні розробки, що сприяють популяризації та удосконаленні активного життя людей різного віку.

В категорії «Дизайн робота» при допомозі наборів  LEGO Mindstorms команди представили самостійно сконструйовані та запрограмовані роботи, які за допомогою маніпуляторів та датчиків на полі для гри роботів виконують місії.

В категорії «Основні цінності» команди розповіли про те як вони проводять свій вільний час, як будується їхня командна робота, як вони досягають свої цілей.

За результатами турніру 6 команд було обрано для участі у фіналі Всеукраїнського фестивалю “ROBOFIRST – більше ніж роботи”.