День цифрового навчання відмітили на кафедрі інформатики і кібернетики

28.02.2019

У День цифрового навчання, який святкується сьогодні у всьому світі, викладачами та студентами кафедри інформатики і кібернетики А.В. Чорною, А.Ю. Чемерис, Д. Букреєвим, О. Івановим для учнів 5А класу школи № 1 було організовано мобільний STEAM-майданчик кафедри.

До заходу долучився міський Інтернет-провайдер Медіана, допомігши у придбанні додаткових 3D-ручкок та видаткових матеріалів.

Дітлахам запропонували такі цікавинки як майстер-клас з 3D-ручками, подорожі у віртуальний світ, занурення у доповнену реальність та знайомство з роботами.

Учні навчились застосовувати 3D-ручки і створили з пластику логотипи Медіана та @ікафедраМДПУ (https://www.instagram.com/ikafedramdpu/). У 3D-окулярах вони побачили віртуальні світи та різні віртуальні середовища. За допомогою засобів доповненої реальності ознайомилися із технологією додавання у реальні об’єкти віртуальних елементів. Також п’ятикласники познайомилися з нашою зірковою парочкою роботів Валерою та Євою, з якими могли зробити селфі на пам’ять.

Мобільний STEM-майданчик кафедри лише розпочав роботу.

Триває запис на майстер-класи для школярів