Наші студенти на Interpipe Tech Fest

14.09.2018

15-14 вересня магістр 2-го курсу спеціальності 014.09 «Середня освіта: Інформатика» Катерина Стороженко взяла участь у фестивалі науки, техніки і сучасних технологій Interpipe Tech Fest у місті Дніпро. В 2018 році фестиваль став більшим, яскравішим та інженернішим. Це два дні видовищних подій, де кожен віднайде щось цікаве для себе.

Катерина працює у школі та є керівником гуртка з робототехніки. Вона займається дипломним проектом, тема якого присвячена розвитку технічної творчості учнів на основі апаратно-програмного комплексу Arduino. Тому Interpipe Tech Fest став для неї цікавим та корисним досвідом.


Це було свято для всіх, хто цікавиться українською промисловістю, сучасними технологіями і наукою. На території парку розваг «Лавіна» було 9 експозон, серед яких Industry Park і унікальний Space Center — з експозицією космічних технологій. Відбувалися тестування нових гаджетів, які офіційно не продаються в Україні, змагання роботів, кораблів і радіокерованих болідів. Були представлені новинки науково-популярної літератури на Dnipro Book Show і Open-Air лекторій за участі відомих дослідників, інженерів і журналістів. Працював Open Air лекторій, на якому цікавими для Катерини виявилися теми віртуальної та доповненої реальності. Також відбулася презентація проектів, розроблених на Хакатоні «STEM: гендерно-чутливий підхід до навчання в школі».


Учасниками фестивалю було прослухано лекцію: «Чи стане віртуальна і додаткова реальність реальністю майбутнього?», спікером якого був Володимир Краковецький, CEO&Co-founder в Worlax.Graphics та Woroom.network; Founder Smart Techno. Катерина вважає, що кожен повинен відвідати даний фестиваль, навіть якщо він немає жодного відношення до інженерії або сучасних технологій, ви отримаєте неймовірну кількість емоцій та вражень.