Girls in ICT Day 2018

27.04.2018

Викладачі кафедри інформатики і кібернетики та студентки факультету інформатики, математики, економіки взяли участь у міжнародному заході, присвяченому кар’єрі дівчат в сфері інформаційних технологій Girls in ICT Day 2018.
Міжнародний Girls in ICT Day є ініціативою при підтримці всіх держав-членів Міжнародного союзу електрозв’язку, спрямований на створення глобального середовища , що дозволяє і заохочує дівчат і молодих жінок до сфери ІКТ. Girls in ICT Day відзначають щорічно в четвертий четвер квітня. У 2018 році цей захід відбувся 26 квітня.
На сьогоднішній день понад 300 000 дівчат та молодих жінок взяли участь у більш ніж 9000 святкових заходах у 166 країнах світу.
Під час заходу в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького учасники спілкувалися з успішними жінками в ІТ через конференц-зв’язок, організований Запорізькою державною інженерною академією: Яною Капелюх, інженером Глобального центру технічної підтримки клієнтів Cisco в Кракові, Ольгою Епур, Senior Software Engineer, компанії Luxoft в Київі, Олександрою Грушко, Software Engineer в SUSQUEHANNA PACIFIC PTY LTD у Сіднеї та ін..
Викладачі кафедри інформатики і кібернетики запропонували студенткам освітні ІКТ-ігри та інформацію по міжнародним програмам з підтримки жіночого руху в ІТ.


Всі учасники заходу при реєстрації отримали доступ до курсу «Вступ до Інтернету речей» від компанії Cisco.