Зустріч студентів з tech lead-ом компанії One, Inc. (США) Максом Єжовим

05.10.2020

Сьогодні до нас завітав Максим Єжов – студент-випускник кафедри інформатики і кібернетики за спеціальністю «Комп’ютерні науки», який навчався з 2007 по 2012 роки.

Він брав активну участь у науковому гуртку кафедри та працював на інформаційно-комп’ютерному центрі, коли його очолював Осадчий Вячеслав. Багато займався самоосвітою у сфері ІТ та був ментором у студентів молодших курсів. Після завершення навчання працював розробником PHP-проектів у Profi.net.ua, а потім у AMERIA AG (Німеччина) та з 2016 року – C# розробником у One, Inc. (США), де наразі працює front-end tech lead-ом (staff engineer). На теперішній час він із дружиною виховують доньку, мешкають у Сакраменто, штат Каліфорнія, США.

 

Студентам спеціальностей «122 Комп’ютерні науки», «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології», та «014.09 Середня освіта. Інформатика» пощастило побувати на інформативній лекції, де обговорювалось багато цікавих питань, а саме:

  • Як стати успішним IT-фахівцем?
  • З чого почати навчання та як розвивати свої здібності?
  • Як створити кар’єру за кордоном та що для цього потрібно?

До речі, Максим Єжов порекомендував для перегляду книгу Деніела Канемана «Думай повільно – вирішуй швидко», в якій описуються причини, за якими ми здійснюємо вчинки і приймаємо нераціональні рішення, що буде дуже корисно для наших програмістів. Чи завжди нам вдається контролювати мислення? Автор книги висловлює здатність впізнавати і розуміти помилки суджень і вибору – спочатку у інших, а згодом і у себе, – надавши читачеві багату і точну мову для їх опису.

За словами випускника нашої кафедри: «Найголовніше, що треба для успішної самореалізації – довга праця та бажання працювати над собою, завжди шукаючи нові шляхи вирішення задач».

 

Сподіваємося, що всі поради та секрети, якими поділився Максим Єжов, стануть в нагоді нашим студентам. Дуже дякуємо за те, що виділили час та приїхали до нас!