Зустріч в межах проєкту CRED4TEACH в м. Подгориця (Чорногорія) — 1-й день

26.04.2024

25 квітня 2024 р. розпочалась друга очна зустріч команди проєкту програми Erasmus+ «MOOC-based micro-credentials for teacher professional development» (CRED4TEACH), в якій бере участь представниця кафедри доцент Альона Чорна. Зустріч проходить в м. Подгориця на базі Середземноморського університету в Подгориці (Univerzitet Mediteran Podgorica).

Робочу зустріч розпочала проректор з міжнародної роботи професор Марія Янкович, яка познайомила з особливостями університету. Координатори проєкту – представники Університету прикладних наук малого і середнього бізнесу (Німеччина) Ольга Зубікова і Саша Лорд нагадали цілі зустрічі та стан проєкту. Тренер проєкту доктор філософії Дженіз Хакан Айдін (Анатолійський університет) підвів підсумки тренінгу для дизайнерів MOOC, який відбувався за другим робочим пакетом.

Протягом наступних двох годин учасники зустрічі працювали в трьох групах. Основним завданням було обговорити та представити відповіді на запитання:

— Яка роль MOOC-дизайнерів в рамках проєкту?
— Яка роль розробників мікро-компетенцій?
— Використання 3 національних МК документів?
— Використання та зміст інституційних фреймворків?
— Яка цільова група відповідно до мікрокваліфікацій?

У другій половині дня представники національних агентств кваліфікацій трьох країн партнерів (України, Албанії та Чорногорії) представили пілотні розробки національних структур для запуску мікрокваліфікацій.

Наприкінці події було організовано рефлексію підведені підсумки першого дня зустрічі.