Участь викладачів кафедри у STEM-тижні
ліцею № 4 м. Мелітополя

23.03.2023

З 21 по 23 березня 2023 року в онлайн-форматі на платформі Zoom відбувся «STEM-тиждень», організований Ліцеєм № 4 Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Мета заходів тижня: популяризація STEM-освіти й активізація її впровадження у закладах освіти; презентація досвіду Ліцею № 4 «Векторна модель STEM-освітнього середовища як драйвер розвитку ключових компетентностей і навичок майбутнього здобувачів освіти».

Програмою тижневого STEM-інтенсиву було передбачено освітні заходи: «Освітнє STEM-середовище», «День науки «STEM – крок до пізнання світу»», «День профорієнтації». Цільовою аудиторією події стали учні та вчителі загальноосвітніх закладів.

21 березня 2023 року викладачі кафедри інформатики і кібернетики долучилися до круглого столу «Наукові горизонти» з представниками закладів вищої освіти.

Старший викладач, докторі філософії Сіциліцин Юрій Олександрович виступив з доповіддю «Kodu Game Lab — програмування-подорож 3D». Він ознайомив учасників круглого столу з можливостями цього програмного засобу, який дозволяє учням створювати тривимірні ігри без знання основних мов програмування.

Доцент, кандидат педагогічних наук Чорна Альона Віталіївна у доповіді на тему «Проєктування Lego роботів як засіб розвитку STEM-мислення» розкрила переваги та недоліки використання програмних засобів з проєктування Lego роботів у процесі дистанційного навчання.

Дякуємо організаторам і учасникам круглого столу за цікавий, емоційно насичений і змістовний захід!