Підвищення кваліфікації з питань академічної доброчесності

25.04.2024

Дотримання академічної доброчесності є важливим завданням усіх учасників освітнього процесу.  Задля цього викладачі мають підвищувати власну кваліфікацію з питань академічної доброчесності та поширювати отриманий досвід серед здобувачів освіти.

Так, Кожевников Петро Петрович, асистент кафедри інформатики і кібернетики, який опікується відповідними питаннями, впродовж грудня 2023 — лютого 2024 пройшов підвищення кваліфікації за курсом «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель».

Курс покликаний сприяти забезпеченню академічної доброчесності в освітньому і науковому середовищі та визначенню місця здобувачів вищої освіти у формуванні культури академічної доброчесності. Під час навчання були проведені цікаві зустрічі, обговорення, дебати. Проєкт співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+. Організатори: ВГО «Інноваційний університет», Проєкт «AICE – With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe» Сумського державного університету.

23 квітня 2024 р. Кожевников Петро Петрович взяв участь у науково-практичному семінарі УкрІНТЕІ з підвищення кваліфікації на тему «Академічна доброчесність в сучасній освіті, науці і практиці».

Спікерками заходу були: Зоя Шарлович, канд. пед. наук, ад’юнкт, Міжнародна Академія Прикладних Наук в Ломжі ​(Республіка Польща), та Наталія Мошенець, спеціаліст, Міжнародна Академія Прикладних Наук в Ломжі (Республіка Польща).

Отримана інформація буде використана у роз’яснювальній роботі зі здобувачами вищої освіти.