Поширення інформації щодо діяльності за проєктом «Мікрокваліфікації на основі MООС для професійного розвитку викладачів»

17.02.2024

16 лютого 2024 р. в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького було проведено черговий онлайн-захід з поширення інформації щодо діяльності за проєктом «Мікрокваліфікації на основі MООС для професійного розвитку викладачів» («MOOC-based micro-credentials for teacher professional development»). Учасники робочої групи проєкту ознайомили присутніх з результатами офлайн-зустрічей, які відбулися протягом січня-лютого 2024 р.
Доцент Чорна А.В. розповіла про очну сесію тренінгу «Як стати дизайнером MOOC», що проходила 10-12 січня 2024 р. у м. Ескішехір (Туреччина) на базі Анатолійського університету. Цікаво було дізнатися, що більшість студентів у цьому університеті навчаються за дистанційною формою і складають підсумкову атестацію таким же способом. Для забезпечення освітнього процесу в університеті створено умови як для проведення дистанційних занять, так і для створення МВОК та необхідних методичних матеріалів. Учасники сесії мали можливість ознайомитись з процесами проєктування та створення МВОК, які мають бути реалізовані в межах проєкту.
Проректор з наукової, інноваційної роботи та міжнародної співпраці Коноваленко Т.В. та перший проректор Глебова Н.І. розповіли про тренінгову програму «Розвиток вчителів в Україні, Чорногорії та Албанії: концептуалізація та акредитація мікрокомпетенцій», що проходила 5-7 лютого 2024 р. в Universidade Aberta de Portugal (м. Лісабон, Португалія). Основною темою цієї зустрічі було обговорення системи упровадження, визнання та акредитації мікрокваліфікацій у різних країнах. Координатор проєкту професор Осадча К.П. подякувала учасникам проєкту за надану інформацію, за роботу над проєктом та побажала плідної подальшої діяльності.