Підвищення кваліфікації НПП в Університеті менеджменту освіти

30.01.2024

У січні 2024 р. розпочалося навчання за програмами підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Так з 22 по 26 січня 2024 р. відбувався перший етап навчання за тематичними курсами «Майстерність наставництва: впровадження технологій тьюторства в заклади вищої освіти» (куратор-тьютор: доц. Просіна О. В.) в форматі відео-конференції.

Протягом цього тижня до тематичних дискусій були запрошені тьютори з досвідом практичної діяльності, а також своїм досвідом поділилися слухачі курсу – досвідчені тьютори.

Тетяна Швець, к.пед.н., директорка програм в International Academy of Tutoring, сертифікований та акредитований в Collegium Wratislaviense тьютор ІІ ступеня, супервізорка тьюторів, стипендіатка House of Europe дослідження «Тьюторинг в школах Польщі», «Тьюторинг в університетах Польщі» сертифікована International DVV Ukraine тренерка, обґрунтувала актуальність тьюторингу та практики його реалізації, представила досвід тьюторства в польських закладах вищої освіти.

Світлана Подпльота, доктор філософії в галузі педагогіки, доцент кафедри методики викладання іноземних мов Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, стипендіат постдокторських стипендій в Zukunftskolleg (Німеччина), розповіла про розвиток тьюторства у закладах вищої освіти Німеччини.

Свій досвід презентувала молода коучингова команда проєкту освітньої онлайн-платформи «OkStudy», що пропонує безкоштовні онлайн-заняття для дітей з різних предметів. Платформа була створена у 2021 році Давідом Оксом в партнерстві з Українською академією медіації в рамках проєкту CONSENT, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Щиро дякуємо кураторці курсу Ользі Просіній, завідувачці кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО Університету менеджменту освіти, за цікаву, насичену програму. Очікуємо на подальші активності в межах курсу підвищення кваліфікації.