Участь у тренінгу «Towards Becoming a MOOC Designer»

14.01.2024

Упродовж 10-12 січня 2024 року професор Катерина Осадча та доцент Альона Чорна взяли участь у другій очній зустрічі команди проєкту 101082858 “MOOC-based micro-credentials for teacher professional development” (CRED4TEACH) програми Erasmus+ та тренінгу «Towards Becoming a MOOC Designer» («Як стати дизайнером MOOC»).

Зустріч проходила в Anadolu University (Університет Анадолу) Ескішехір, Туреччина.

Першого дня учасникам зустрічі була проведена екскурсія по кампусу університету Анадолу. Представникам ЗВО були продемонстровані корпуси та технічне обладнання для організації відкритого навчання, а також технічне та програмне забезпечення для розробки тестових активностей, запису та обробки відео та аудіо навчального матеріалу, створення книг, аудиторії для проведення викладачами відеоконфернецій та лекцій.  Начальник відділу дистанційної освіти університету Анадолу, доктор філософії факультету відкритого навчання Дженіз Хакан Айдін представив систему відкритого та дистанційного навчання університету Анадолу та систему MOOCs.

Протягом наступних двох днів учасники взяли участь у груповій роботі з проєктування MOOC, формулювання та обговорення ідей. Провели семінар-обговорення «Інтеграція MOOC в офіційні курси та програми».

Фінальною точкою зустрічі була презентація ідей та структури майбутніх MOOCs, після якої учасники мали змогу надати відгуки, рекомендації та обговорити наступні розділи роботи.
Під час тренінгу учасники мали можливість переглянути попередні онлайн-розділи тренінгу та виробити спільне розуміння педагогічних основ розробки MOOC, обговорити шляхи інтеграції MOOC у формальні курси та програми, отримати вказівки (практичні поради), як спроєктувати, розробити та реалізувати MOOC.