Очна зустріч команди проєкту Erasmus+ CRED4TEACH

18.10.2023

Упродовж 16-17 жовтня 2023 р. проф. Катерина Осадча (онлайн), доц. Тетяна Коноваленко і доц. Альона Чорна (офлайн) взяли участь у першій очній зустрічі команди проєкту програми Erasmus+ “MOOC-based micro-credentials for teacher professional development” (CRED4TEACH), що проходив в м. Кельн на базі Fachhochschule des Mittelstands (FHM).

Метою проєкту є забезпечення потреб закладів вищої освіти та осіб, які ухвалюють рішення в галузі освіти щодо забезпечення високоякісних, адаптивних, інклюзивних, гнучких і заснованих на компетенціях навчальних закладів для викладачів без відриву від роботи в освітніх секторах; створення мікрокваліфікацій на основі МВОК для розширення можливостей професійного розвитку викладачів.

На початку заходу учасники презентували свої заклади та інституції. Координатори проєкту – представники Університету прикладних наук малого і середнього бізнесу (Німеччина) Ольга Зубікова і Саша Лорд ознайомили присутніх з мотивацією, цілями й завданнями, етапами роботи, структурою та очікуваними результатами проєкту.

Протягом роботи учасники проєкту взяли участь в обговореннях та тренінгах:
1. Проєкт CRED4TEACH — мотивація, цілі, очікувані результати, структура, робочий план, результати, етапи (Ольга Зубікова, FHM)
2. Тренінг «На шляху до того, щоб стати дизайнером MOOC»: структура, підготовка, реалізація, терміни (проф. д-р Дженгіз Хакан Айдін, Університет Анадолу)
3. Тренінг «Мікро-акредитації»: структура, підготовка, впровадження, терміни (проф. Глорія Бастос, Університет Аберта)
4. Забезпечення якості проєкту – організація, процедури, інструменти, обов’язки (проф. Сір’є Віркус, Талліннський університет)
5. Презентація веб-сайт проєкту (Олександр Купріянов, УЄПА)
6. Фінансовий менеджмент (Наталі Савацкі, FHM) Управління та адміністрування проєктів. Знайомство з SYGMA (Ольга Зубікова, FHM)

Наприкінці події було організовано рефлексію і зворотний зв’язок щодо отриманої інформації та першої безпосередньої зустрічі. Заплановано подальші кроки і наступні зустрічі цільових груп проєкту.

Проєкт упроваджується Університетом прикладних наук малого і середнього бізнесу і фінансується Європейським Союзом в межах програми Erasmus+. Реципієнтами допомоги за проєктом в Україні є Українська інженерно-педагогічна академія, Черкаський державний технологічний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Національне агентство кваліфікацій.