Участь викладачів кафедри у міжнародній конференції до 100-річного ювілею університету

06.10.2023

5 та 6 жовтня 2023 р. відбулася І Міжнародна науково-практична конференція “Сучасна вища освіта: досягнення, виклики та перспективи розвитку в умовах невизначеності” (“MODERN HIGHER EDUCATION: ACHIEVEMENTS, CHALLENGES AND PROSPECTS OF DEVELOPMENT IN THE CONDITIONS OF UNCERTAINTY”), присвячена 100-річчю Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Викладачі кафедри інформатики і кібернетики презентували результати своїх досліджень у сфері штучного інтелекту.

На пленарному засіданні 05.10.2023 р. професор Осадча Катерина Петрівна розповіла про штучний інтелект у підготовці ІТ-фахівців в Україні та світі.

06.10.2023 р. цю розмову було продовжено в межах майстерки «Впровадження штучного інтелекту в освітній процес університету на прикладі ChatGPT», яку провели старший викладач Сіциліцин Юрій Олександрович та доцент Чорна Альона Віталіївна. Зокрема, наживо було продемонстровано створення запитів до ChatGPT та отримані результати. Учасники змогли побачити обмеження ШІ, наприклад, він багато в чому відтворює недоліки інтелекту людського, зокрема також може бути недостатньо критичним і виступати джерелом неправдивої інформації та фейків. Було приділено увагу і морально-етичним проблемам використання ШІ в освітній та науковій діяльності.

Тема викликала неабиякий інтерес в учасників конференції.