Участь у Всеукраїнському STEM-фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST

19.06.2023

17-18 червня 2023 р. викладачки кафедри інформатики і кібернетики проф. Осадча Катерина Петрівна, доц. Чорна Альона Віталіївна та ст. викл. Сердюк Ірина Миколаївна взяли участь в якості суддів на Всеукраїнському STEM-фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST (м. Київ).
STEM-фестиваль ROBOTICA — це фестиваль освітніх інновацій та сучасних технологій у сфері освіти. Учасники фестивалю мали змогу відвідати:
— змагання роботів;
— безкоштовні майстер-класи з програмування та конструювання;
— інноваційні технології в сфері освіти;
— неймовірні наукові експерименти;
— зона настільних ігор та безліч розваг з LEGO® для дорослих і дітей.
17 червня відбулася Всесвітня Олімпіада з Робототехніки (World Robot Olympiad (WRO). Осадча К.П. та Сердюк І.М. були суддями Середньої ліги WRO (11-15 років), а Чорна А.В. – Молодшої ліги WRO (8-12 років).
Учасникам олімпіади потрібно було вирішити завдання щоб допомогти роботу впоратись з різними завданнями на ігровому полі. В Молодшій лізі роботу потрібно було впоратися з корабельними відходами, відновити ділянки коралового рифу та врятувати кита з мілководдя в морі. В Середній лізі роботу потрібно було прокласти та відремонтувати підводні кабелі, встановити підводні серверні ферми та активувати морські сонячні панелі.
18 червня проходив STEM-фестиваль ROBOfirst – більше ніж роботи і включає в себе 2 підкатегорії: Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League Challenge (фінальний етап сезону для дітей 9-16 років) та фестиваль FIRST LEGO League Explore (діти 6-10 років). Команди демонстрували свої розроблені проекти за темою сезону.
Тема сезону 2022-2023 SUPERPOWERED – присвячена тому, як енергія видобувається, розподіляється, зберігається та використовується. Завдання команд – придумати, як вдосконалити один з цих етапів у своїх спільнотах.
На розгляд суддів команди представляли три важливі категорії: “Інноваційний Проект”, “Дизайн Робота”, “Основні Цінності”.
Вирішення робототехнічних задач дає початок інноваціям, креативності і навичкам вирішення проблем. Це згодом знайде своє відображення в прикладних галузях – науці, інженерії та комп’ютерному програмуванні.
Вітаємо всіх переможців.