На кафедрі інформатики і кібернетики відбувся захід «Година коду» для старшокласників

11.12.2021

09-го та 11-го грудня 2021 року на кафедрі інформатики і кібернетики в STEM-лабораторії відбувся захід в режимі майстер-класу «Година коду» для старшокласників різних шкіл міста.

 

Захід проводи викладачі кафедри – к.пед.н. ст. викл. Чорна А.В., ас. Букреєв Д.О., ас. Сердюк І.М., викл.-ст. Савлук О.О. та магістранти перших курсів спеціальностей 014.09 Середня освіта (Інформатика) та 015.39 Професійна освіта (Цифрові технології) – Басов В.Ю. та Раткова В.О.

 

Захід «Година коду» – це одно-годинний вступ до інформатики, що був присвячений віртуальному програмуванню, комп’ютерній графіці та цифровому дизайну. Майбутнім абітурієнтам було продемонстровано основи «Години коду», кожен зміг почути себе справжнім програмістом.

У формі цікавої гри «CodeCombat» та зі зрозумілими інструкціями, школярі за одну годину вчаться писати код і відразу бачать результат своєї роботи. Учням розповіли особливості вступної кампанії, основні предмети ЗНО, як використовувати додаткові бали та ознайомили зі спеціальностями кафедри. Дівчата та хлопці гарно продемонстрували свої алгоритмічні здібності та на «відмінно» пройшли всі етапи завдань, отримавши наприкінці купу яскравих емоцій, солодкі подарунки та сертифікати! 

 

Дякуємо всім за прийняту участь та чекаємо в наших краях під час вступної кампанії 2022!