Кафедра інформатики і кібернетики в рамках науково-дослідної роботи видала монографію

08.12.2021

Кафедра інформатики і кібернетики в рамках науково-дослідної роботи видала монографію: «Адаптивна система для індивідуалізації та персоналізації професійної підготовки майбутніх фахівців в умовах змішаного навчання». Науковим редактором видання є заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри – Вячеслав Осадчий.

До складу розробників увійшли: Катерина Осадча, Олег Спірін, Владислав Круглик, Ірина Крашеніннік, Андрій Сендер, Ірина Наумук, Сергій Конюхов, Альона Чорна, Юрій Сіциліцин, Ірина Сердюк.

Рецензентами монографії були: Світлана Литвинова, Тамара Поясок, Андрій Сущенко, Володимир Прошкін.

 

В монографії представлено результати колективного дослідження в межах науково-дослідної роботи (державний реєстраційний номер: 0120U101970). До найвагоміших результатів слід відзначити концепцію та модель адаптивної системи та практичні рекомендації з побудови освітнього процесу на її основі. Видання розраховано на наукових, науково-педагогічних, керівних працівників, докторантів, аспірантів і магістрантів, які займаються теоретичними і практичними проблемами впровадження систем адаптивного навчання в освітню практику.

Актуальність дослідження зумовлюється необхідністю подолання суперечностей між високим рівнем професійного замовлення на кваліфікованих фахівців та неготовністю системи вищої освіти України задовольнити ці потреби у повному обсязі.