Посвята першокурсників у програмісти

13.09.2021

13-го вересня в Україні відзначають День програміста. Кафедра інформатики і кібернетики Мелітопольського педагогічного університету імені Богдана Хмельницького урочисто вітає усіх програмістів з цим святом. Кожен рік кафедра проводить посвяту для своїх здобувачів.

 

 «День програміста» – це неофіційне свято програмістів, що відзначається в 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта – одиниці виміру 1 осередки пам’яті комп’ютера. У високосні роки це свято потрапляє на 12-е вересня, в невисокосні — на 13-е.

 

Під чуйним керівництвом Конюхова Сергія Леонідовича та Крашеніннік Ірини Володимирівни було проведено цілу посвяту в програмісти. Студенти 321-і групи спеціальності «122 Комп’ютерні науки» та 821-і групи спеціальності «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» за спеціалізацією «Комп’ютерні технології» зібралися в одній аудиторії, де для них почалось свято.

Розпочалося все з невеликого вступу щодо знайомства здобувачів із колективом кафедри, після котрої студенти розділилися на три команди, кожна з яких презентувала себе. Наприкінці посвяти команди малювали плакат на тему, як вони бачать справжнього програміста. Юні програмісти проявили свої творчі та інтелектуальні здібності, весело та енергійно провели час, який запам’ятається їм надовго в пам’яті.

Самовіддано, взявши в руки комп’ютерні пристрої, студенти промовили клятву програмістів, та чітко виконували вказівки які їм давали.

Вітаємо наших першокурсників, майбутніх програмістів, із початком їх професійного шляху! Бажаємо всім хлопцям та дівчатам успіхів в усіх починаннях.