Участь студентів та викладачів кафедри у форумі-тренінгу на тему: «Цифрові трансформації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі»

25.03.2021

25 березня студенти освітньої програми «Цифрові технології» першого і другого рівня вищої освіти — Н. Розумейко, Г. Устюгова, Г. Чівіле, Н. Бабенко, О. Бойко, К. Макаревич, О. Мирошниченко та ін. — а також викладачі кафедри — К.П. Осадча, А.В. Чорна, І.В. Крашеніннік, І.М. Сердюк, Л.А. Ібрагімова — брали участь у форумі-тренінгу на тему: «Цифрові трансформації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі».

 

Форум організовано у рамка європейського тижня цифрової грамотності та є спільним проектом освітньої платформи «4 PEOPLE», Української Федерації Інформатики та ВГО «Українська асоціація фахівців інформаційних технологій».

 

Основними питаннями форуму були такі:

 

  • загальні тренди цифрової трансформації в усіх сферах суспільного життя, зокрема освіті, бізнесі, ІТ та культурі;
  • роль і значення цифрової грамотності, як базової складової розвитку інформаційного суспільства;
  • цифрові компетентності та основні цифрові ініціативи Європейського союзу та особливості їх впровадження в Україні;
  • цифрова трансформація в освіті: сучасний тренд чи вимога сьогодення, міжнародні проекти в сфері освіти, мобільність студентів, особливості впровадження змішаного навчання;
  • цифровізація креативних індустрій, цифровізація музейної справи;
  • цифрова трансформація бізнесу: практичні кейси цифрової трансформації;
  • основні виклики, що виникають через поширення цифрової економіки в умовах пандемії COVID-19.

Здобувачі вищої освіти та викладачі кафедри інформатики і кібернетики отримали сертифікати про участь в онлайн-форумі: «Цифрові трансформації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі» тривалістю 6 годин (0,2 кредити ЄКТС):