Проведення та підсумки Всеукраїнської олімпіади «Інтелектуал» з інформатики на базі МДПУ

08.02.2021

07 лютого 2021 року в МДПУ імені Богдана Хмельницького пройшла Всеукраїнська олімпіада з інформатики для професійної орієнтації вступників «Інтелектуал» на основі повної загальної середньої освіти.

 

Основними завданнями олімпіади «Інтелектуал» стали: виявлення та розвиток обдарованих вступників, надання їм допомоги у виборі професії, заохочення їх до навчання в університеті, реалізація здібностей талановитої учнівської молоді.

З метою дотримання законодавства України в запобіганні поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, оргкомітет олімпіади відмовився від урочистої церемонії відкриття, захід проводився у невеликих групах до 20 осіб з обов’язковою термометрією, дистанціюванням та з виконанням санітарних норм.

 

В олімпіаді взяли участь 7 учнів, деякі з них виявили бажання взяти участь у двох предметах олімпіади. Безпосередньо у день проведення олімпіади голова предметно-методичної комісії к.пед.н., ст. викладач Наумук І.М. та члени комісії: ст. викладачі кафедри Чорна А.В., Ібрагімова Л.А. та Сіциліцин Ю.О. визначили індивідуальний рейтинг знань кожного учасника та провели консультації щодо правильності виконання завдань.

Відомості про результати роботи предметно-методичних комісій з визначеним рейтингом учасників по олімпіаді з інформатики розміщені на головному сайті університету.

 

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21.12.2016 року № 1587 «Про затвердження Положення про Всеукраїнські олімпіади вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти», переможцям Олімпіади можуть нараховуватися додаткові бали до сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з одного предмета. Додаткові бали можуть нараховуватися виключно при вступі на спеціальності, визначені Переліком МОН України.

Звертаємо увагу, що продовжено реєстрацію на додаткову сесію Всеукраїнської олімпіади МДПУ імені Богдана Хмельницького для професійної орієнтації вступників «Інтелектуал» на основі повної загальної середньої освіти.

 

Кафедра інформатики і кібернетики продовжує роботу над поповненням лав студентської молоді, щоб випустити ще більше талановитих фахівців з комп’ютерних наук та цифрових технологій!