Зустріч студентів-дизайнерів зі стейкхолдером, спеціалістом в області веб-дизайну – Сенченко Наталією Петрівною

26.01.2021

З початку нового навчального семестру на кафедрі інформатики і кібернетики до навчання здобувачів вищої освіти спеціальності 015.39 Професійна освіта (Цифрові технології) за освітньою програмою «Цифровий дизайн» долучилась спеціалістка в області дизайну – Сенченко Наталія Петрівна.

На громадських засадах Сенченко Н.П. як стейкхолдер буде курувати проєктну діяльність студентів під час вивчення дисципліни «Комп’ютерна графіка». На першому лекційному занятті Наталія Петрівна розповіла здобувачам освіти основні можливості веб-дизайну, функції та завдання дизайну проекту. Студенти ознайомилися з видами сайтів, стилями веб-дизайну та розглянули основні принципи розробки дизайну поетапно.

 

Сенченко Наталія Петрівна – фахівець в області дизайну з 2013 року. З 2004 по 2012 рік навчалася в Мелітопольському державному педагогічному університеті, де здобула повну вищу освіту в галузі «Інформатика» з присвоєною кваліфікацією «Інженер-програміст». Після навчання переїхала до Києву, де 5 років працювала веб-дизайнером в різних офісах, а зараз проживає в Берліні, Германія. Історія працевлаштування Наталії Петрівни – це довгий та сумлінний шлях справжнього фахівця з веб-дизайну від створення продукту: з розмови із замовниками до повноцінної здачі проекту та подальшого його ведення.

Останнє місце роботи – велика міжнародна компанія SmileExpo, яка займалася організацією виставок і конференцій по всьому світу. Найголовнішим завданням компанії було – розробка і створення брендбуку, розмалювання всіх важливих поліграфічних об’єктів (листівки, програми, банера, флаєра, виставкові стенди, gif-банери та інше). Разом за весь період роботи було закрито близько 50-70 веб-проектів та дуже багато друкованої продукції і окремих веб-елементів.

 

Бажаємо Наталії Петрівні та нашим майбутнім дизайнерам наснаги та подальших академічних успіхів, сподіваємось, що практичні заняття сподобаються студентам не менше, ніж сподобалась глибока та інформативна лекція.