Партнерство з ORACLE ACADEMY

22.12.2020

22 грудня 2020 року у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького було заключено договір з «Oracle Academy». Розвиток цієї програми очолила STEM-лабораторія при кафедрі інформатики і кібернетики. Завдяки створенню програми партнерства з Oracle Academy, в навчальний процес планується впровадити удосконалений курс з програмування на Java, а також елементи курсів за технологіями баз даних.

Спонсором і партнером розвитку цієї програми стала компанія CS, яка є лідером розробки програмного забезпечення для банківського, фінансового та страхового ринків України, що володіє статусом Oracle Platinum Certified Partner.

«Oracle Academy» – це набір навчальних програм, матеріалів і ресурсів для навчання студентів передовим ІТ-технологіям, до яких відносяться розроблені корпорацією ORACLE технології зберігання, обробки і управління великими обсягами інформації. На теперішній час за різними курсами академії навчаються понад 6,3 млн студентів в 128 країнах світу, в тому числі безліч вузів в Україні, Казахстані та інших країнах СНД. Всього з Oracle Academy співпрацюють понад 15 тисяч освітніх установ і технологічних компаній. Програма дозволяє отримати практичний досвід і відповідні навички роботи з новітніми, затребуваними на ринку технологіями, для успішного старту кар’єри в галузі ІТ.

 

Мета програми:

  • Запропонувати освітню програму, єдину для всіх країн світу, що дозволяє студентам набути необхідних навичок в області ІТ;
  • Надати електронні освітні засоби і ресурси, доступні в будь-який час і в будь-якому місці;
  • Поєднати вивчення теорії з набуттям практичних навичок в сфері ІКТ, необхідних випускникам для успішної роботи;
  • Підготувати кваліфіковані кадри для роботодавців, які зможуть залучати талановитих і здібних фахівців, які вивчили технології Oracle.

 

Безкоштовні навчальні ресурси «Oracle Academy» призначені для навчання роботі з базами даних, основам SQL, програмування на мові Java, а також розробці ПО з використанням технологій штучного інтелекту і машинного навчання. Курси доступні на різних мовах, та окрім практичних посібників з уроками містять тестові завдання з іспитами для перевірки отриманих знань.

 

Детальніше про «Oracle Academy»