Участь завідувача кафедри на методологічному семінарі «Шляхи і механізми підвищення конкурентоспроможності університетів України»

19.11.2020

19 листопада о 9:30 розпочалась робота методологічного семінару «Шляхи і механізми підвищення конкурентоспроможності університетів України», організованого Національною академією педагогічних наук України, Відділенням вищої освіти НАПН України, Інститутом вищої освіти НАПН України та ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Методологічний семінар зібрав у науковій дискусії поважних учених та управлінців – академіків НАН України, НАПН України, ректорів кращих університетів України та освітян, серед яких був завідувач кафедри інформатики і кібернетики, доктор педагогічних наук, професор – Осадчий Вячеслав Володимирович.

Відкриття семінару розпочалося з привітальних слів президента Національної академії педагогічних наук України – Василя Кеременя, який наголосив на важливості розглядуваної проблематики та відповідальності відповідного Відділення НАПН України, яке акумулює, узагальнює та окреслює напрями досліджень в галузі вищої освіти в Україні.

Осадчий Вячеслав Володимирович приймав участь у другій секції методологічного семінару, в якому розглядувались питання з цифрової трансформації університетів, інноваційної інфраструктури і дослідницьких мереж. Темою його доповіді було «Використання адаптивних систем навчання в умовах цифровізації освіти»

На семінарі науковці обговорювали проблеми впровадження інноваційних технологій навчання, раціонального використання цифрових інструментів та планували подальшу співпрацю.