Дати основної сесії ЗНО 2021 та обов’язкові предмети

01.10.2020

Реєстрація для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року.

Дати основної сесії ЗНО:

 

21 травня – хімія

24 травня – іспанська/німецька/французька мова

25 травня – англійська мова

28 травня – математика

1 червня – українська мова або українська мова та література

4 червня – історія України

7 червня – фізика

10 червня – біологія

5 червня – географія

 

В 2021 році для випускників закладів повної загальної освіти стане більше обов’язкових предметів:

Перший обов’язковий предмет – ЗНО з української мови, який має 2 рівні складності – базовий та поглиблений. Перший рівень орієнтується на знання тільки з української мови як державної. Другий рівень більш поглиблений, до якого додається завдання з української літератури.

Другий обов’язковий предмет – ЗНО з математики двох рівнів складності – простіший або складніший. Залежно від потреб випускника, він може обрати один з двох варіантів.

Третій обов’язковий предмет – історія України або іноземна мова на вибір.

Випускники шкіл можуть обрати не більше 5-ти предметів ЗНО.

Щодо розподілення ЗНО з української мови на два рівня, Міністерство освіти і науки України повідомляє: «Ініціатива запровадження двох форм тестування має на меті більш глибоко оцінити рівень знань з української мови і літератури у вступників, які планують здобувати вищу освіту за спеціальностями гуманітарного спрямування, натомість вступники на технічні спеціальності зможуть обрати для себе тест з української мови». Ці спеціальності будуть прописані в Умовах прийому до закладів вищої освіти у 2021 році, проект цього документа буде оприлюднений найближчим часом.

 

З обов’язковими предметами до вступу на спеціальності «122 Комп’ютерні науки», «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» та «014.09 Середня освіта. Інформатика» Ви можете ознайомитися на нашому сайті у відповідному розділі.

Всі програми ЗНО поточного року вже оприлюднені на сайті Центру оцінювання якості освіти в розділі «Підготовка до ЗНО».