Посвята першокурсників у вчителя

30.09.2020

Напередодні Дня вчителя, кафедра інформатики і кібернетики традиційно проводить посвяту майбутніх вчителів та педагогів.

В Україні День вчителя традиційно відзначають в першу неділю жовтня з 1994 року завдяки ЮНЕСКО і Міжнародній організації праці. Передумовою цьому є документ про соціальний статус вчителів, який підписали у Парижі 1966 року на Спеціальній міжурядовій конференції.

За ретельним керівництвом викладачів нашої кафедри – ст. викладача, к. пед. н. Наумук Ірини Миколаївни та асистентки Чорної Альони Віталіївни був проведений цілий обряд посвяти. Студенти 220-і групи спеціальності «014.09 Середня освіта. Інформатика» та 820-і групи спеціальності «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» за спеціалізацією «Комп’ютерні технології» та «Цифровий дизайн» зібралися в одній аудиторії, де для них почалося свято.

Розпочалося все з невеликої презентації щодо знайомства студентів із колективом кафедри, після котрої студенти розділилися на чотири команди, кожна з яких презентувала свою назву та гімн. Із цікавістю майбутні вчителі вирішували кросворди і невеликі задачки. Наприкінці посвяти команди малювали плакат на тему, як вони бачать життя та працю майбутніх педагогів. Студенти проявили свої творчі та інтелектуальні здібності, весело та енергійно провели час, який запам’ятається їм надовго в пам’яті.

Традиційно, з гарним настроєм, студенти промовили клятву вчителів. На цій гарній ноті завершилось наше свято, після якого всі студенти отримали свій заслужений смачний подарунок.

 

Вітаємо наших першокурсників, майбутніх вчителів та педагогів, із початком їх професійного шляху!