Міжнародна наукова конференція «Роль інформації та технологій в побудові посткоронавірусного світу»

28.09.2020

28 вересня о 10.30 відбулося пленарне засідання Міжнародної наукової конференції «Роль інформації та технологій в побудові посткоронавірусного світу», організованою Вищою технічною школою в Катовіце спільно з Академією державної пенітенціарної служби, в якій приймав участь і Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.

Конференція проходила на платформі ZOOM. Модератор конференції – Тетяна Несторенко, к.е.н, доц. Бердянського державного педагогічного університету, професор Вищої школи технічної в Катовіце.

Вячеслав Осадчий  – д.пед.н., проф., завідувач кафедри інформатики і кібернетики Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького – та Андрій Карпенко – д.е.н, професор кафедри економіки та митної справи Національного університету «Запорізька політехніка» – анонсували свої науково-дослідні проекти та запросили до співпраці колег споріднених спеціальностей з України та Європи.

Великого резонансу викликало обговорення актуальних проблем реалізації дистанційного навчання у вишах України, Польщі, Словаччини в період карантину. Ректор ВТШ в Катовіце анонсував наукові і творчі заходи, які заплановано на 2020/2021 н.р. в рамках Міжнародного наукового проекту «Євроінтеграція в освіті, науці і культурі».

Викладачі українських і европейських вишів обговорили проблеми впровадження новітніх технологій навчання, раціонального і доцільного використання цифрових інструментів. Замість запланованих 1,5 год. пленарне засідання конференції тривало вдвічі більше часу. Науковці охоче спілкувалися, ділилися лайфхаками організації дистанційного навчального процесу, обмінювалися контактами та планували подальшу співпрацю.

Після пленарного засідання у вишах продовжилась робота в секціях. За результатами конференції академічним видавництвом польського вишу буде видано колективні монографії, які будуть мати польський ISBN та розміщені  на сайті Вищої школи технічної в Катовіце.