Посвята першокурсників у програмісти

17.09.2020

Зовсім недавно, 12-го вересня, в Україні відзначали День програміста. Кожен рік ми проводимо посвяту в програмісти, але через карантинні обмеження дати трохи змістилися.
Кафедра інформатики і кібернетики Мелітопольського педагогічного університету імені Богдана Хмельницького традиційно приєднується до привітання всіх діючих і майбутніх програмістів! Своє професійне свято програмісти відзначають на 256-й день року. У високосні роки це свято випадає на 12 вересня, а у невисокосні – на 13 вересня. Така дата була обрана не випадково, адже саме таку кількість чисел можна виразити за допомогою одного байту.

За ретельним керівництвом викладачів нашої кафедри – ст. викладача, к. пед. н. Наумук Ірини Миколаївни, асистентів Чорної Альони Віталіївни та Сердюк Ірини Миколаївни, був проведений цілий обряд посвяти. Студенти 320-і групи спеціальності «122 Комп’ютерні науки» та 820-і групи спеціальності «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» за спеціалізацією «Комп’ютерні технології» зібралися в одній аудиторії, де для них почалося свято.

Розпочалося все з невеликої презентації щодо знайомства студентів із колективом кафедри, після котрої студенти розділилися на п’ять команд, кожна з яких презентувала свою назву та гімн. Наприкінці посвяти команди малювали плакат на тему, як вони бачать працю програмістів в майбутньому. Студенти проявили свої творчі та інтелектуальні здібності, весело та енергійно провели час, який запам’ятається їм надовго в пам’яті.

З гарним настроєм, взявши в руки комп’ютерні пристрої, студенти промовили клятву програмістів. На цій гарній ноті завершилось наше свято, після якого всі студенти отримали свій заслужений смачний подарунок.

 

Вітаємо наших першокурсників, майбутніх програмістів, із початком їх професійного шляху!