Рекомендації щодо організації змішаного навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти

25.06.2020

Наші викладачі знову приймають участь у розробках Всеукраїнського рівня. Так Наумук Ірина Миколаївна прийняла участь у розробці Міністерства освіти і науки, у якій розроблювались рекомендації щодо організації змішаного навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти. Рекомендації надіслані керівникам закладів та розміщені на сайті МОН.

Рекомендації розроблені робочою групою за участю Науково-методичної підкомісії “Дистанційне навчання” сектора вищої освіти Науково-методичної ради МОН у складі Ольги Бершадської, Юрія Зубаня, Олега Іларіонова, Олега Лагодонюка, Олени Майбороди, Ірини Наумук, Наталії Піндус, Олександра Поддєнєжного, Миколи Сидорова, Марини Сільченко та Романа Яценка за загальною редакцією Єгора Стадного та Євгена Ніколаєва.

Університети та коледжі отримають поради щодо того, як розгорнути змішане навчання, яке нормативне забезпечення та технологічна база для цього потрібні, як підготувати персонал та спланувати навчальний процес. Викладачі у документі знайдуть детальні рекомендації щодо створення або адаптації навчальних курсів, планування результатів навчання та ефективного оцінювання успішності студентів. Рекомендації доповнені чеклістами, прикладами моделей змішаного навчання, матрицями планування курсів та іншими допоміжними матеріалами, які керівники закладів та викладачі можуть використовувати у процесі підготовки до нового навчального року.

Сподіваємось що у майбутньому ці розробки допоможуть викладачам з усієї України.

Ознайомитись із рекомендаціями можна за посиланням: https://mon.gov.ua