Використання технологій дистанційного навчання в освітньому процесі МДПУ імені Богдана Хмельницького під час карантину для студентів заочної форми навчання

17.04.2020

Карантин є карантином, але навчання ніхто не відміняв.
Суттєву допомогу в засвоєнні навчального матеріалу надає «Веб-середовище Moodle» — сайт Центру освітніх дистанційних технологій, де розмішена інформація по навчальним дисциплінам. За допомогою чіткого опису кожна практична та лабораторна робота виконується вірно та швидко, а, головне, приносить знання.
Студенти заочної форми навчання навчаються так весь рік, а коли приходить час сесії, у них є можливість наживо поспілкуватися з викладачем, отримати якісну консультацію щодо того, що для них виявилося складним і незрозумілим. Наразі через карантин здобувачі освіти й викладачі опинились у полоні своїх комфортних домівок. Та чи є це приводом до припинення навчання? Вважаємо, що освітній процес на заочному відділенні можна продовжувати, використовуючи не тільки Moodle, а й он-лайн консультації з використанням електронних засобів.
Викладачі кафедри інформатики і кібернетики навчальні заняття за розкладом та консультації проводять у режимі відеоконференцзв’язку із використанням зовнішньої платформи для відеоконференцій Zoom. Це не тільки гарна можливість якісного консультування студентів і спілкування студента та викладача, але й найбільш ефективний інструмент отримання інформації та її засвоєння. Тому що просто читання лекції не дає такого результату, як обговорення з кваліфікованим викладачем.
Практичне заняття з дисципліни «Організація та обробка електронної інформації» проводить асистент Сердюк І.М.
Отже, залишаємось вдома і навчаємось!