Майстер-клас з World Robot Olimpiad

09.01.2020

9.01 на базі Steam-лабораторії кафедри інформатики і кібернетики було проведено майстер-клас для вчителів шкіл міста, серед учасників були вчителі 2, 13, 23 та 24 шкіл міста. Захід проводили викладачі кафедри Наумук І.М. та Сердюк І.М.

Під час майстер-класу Наумук Ірина Миколаївна розповіла про сучасний стан і особливості структури World Robot Olimpiad (Всесвітньої олімпіади з робототехніки) та ознайомила вчителів із можливостями Steam-лабораторії, зокрема Steam-Camp, Steam-курси для учнів і майстер-класи для учнів і вчителів шкіл. Після чого викладачі мали змогу долучитися до розробки роботів та спробувати побудувати свого першого робота самостійно. Із допомогою Сердюк Ірини Миколаївни, викладачі шкіл ознайомились із основами програмування Lego MindStorm EV3 та протестували можливості датчиків зовнішнього оточення для роботів.
Викладачі проявили активність та бажання співпраці у майбутньому. Сподіваємось, що у подальшому такі майстер-класи стануть постійними і ми разом будемо розширювати можливості вітчизняної Steam-освіти.