Студенти та викладачі кафедри відвідали ІТ форум

27.09.2019

27 вересня 2019 р. викладачі кафедри інформатики та кібернетики проф. Осадчий В. В., ст.викл. Сіциліцин Ю.О., викл.стаж. Букреєв Д.О. та студенти І-ІІ курсів факультету інформатики, математики та економіки взяли участь у International ІТ-форум 2019, що проходив у Запоріжжі.


ІТ- форум проходив у виставковому центрі «Козак Палац» і тривав протягом дня. Учасники форуму мали змогу відвідати та заслухати найцікавіші виступи в двох тематичних потоках – ІT у державному управлінні і Розробці стартапів, де виступили 25 фахівців з різних країн світу, серед яких також були віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації України Федоров Михайло, голова державної податкової служби України Варланов Сергій, радник прем’єр-міністра України Котляревська Світлана та інші.


До участі в заході були запрошені розробники, менеджери, маркетологи національного і міжнародного рівнів. Всього організатори залучили близько 25 спікерів з 5 різних країн. Спікери форуму розповіли про останні наробки у сфері розвитку використання інформаційних технологій в громадсько-управлінських процесах та поділились секретами успішного залучення інвестиції до своїх проектів.


Студенти, відвідавши експо-зону заходу, побачили величезну виставку робототехніки та діжитал-новинок, мали можливість ознайомитися з останніми розробками, випробували свої здібності в малюванні 3D-ручкою, керували роботами, мандрували у віртуальному пространстві та спробували себе в ролі пілота квадрокоптера.
Найбільшу увагу студентів та відвідувачів заходу привернули інноваційні цифрові розробки: 3D принтери, окуляри віртуальної реальності, smart техніка.