Викладачі кафедри інформатики і кібернетики на фестивалі Robotica

03.06.2019

1-2 червня викладачі кафедри інформатики і кібернетики брали участь у ролі суддів на фестивалі Robotica, що проходив у Національний комплексі «Експоцентр Украї́ни» (ВДНГ).

Осадча К.П. та Наумук І.М. були суддями молодшої ліги регулярної категорії Всесвітньої Олімпіади з Робототехніки — World Robot Olympiad (WRO). Місія команд, що цього року виступали у молодшій лізі, полягала в конструюванні робота, якого можна буде перевірити на справжнє безпілотне таксі, що рухається самостійно та допомагає перевозити пасажирів з пунктів відправлення до пунктів призначення.

Сердюк І.М. та Постильна О.О. були суддями середньої ліги WRO, де місія команд полягала у розробці робота, який зможе замінити засоби старого освітлення на «розумні» джерела світла.

Чорна А.В. була суддею Open-категорії , в якій нагороджувалися проекти, що розроблялися для концепції «Smart cities», та змагань Сумо-роботів, де учасникам необхідно підготувати робота з конструктора LEGO Mindstorms, здатного найбільш ефективно виштовхувати робота-противника за межі рингу.

Всі учасники фестивалю, серед яких у ролі волонтера була і студентка факультету інформатики, математики та економіки Ізетова Феріде, всі отримали за чуйність, активність, натхнення та внесок в розвиток STEM-освіти в Україні сертифікати та подарунки від організаторів.

Організаторами фестивалю є Громадське об’єднання «Інформаційні освітні технології», яке має на меті впровадження в Україні сучасних STEM-підходів до навчання (Science, Technology, Engineering, Mathematics), а саме: інноваційні технології, творча складова особистості, критичне мислення.

Програма фестивалю включала багато різноманітних заходів, конкурсів та виставок, маючи на меті об’єднати талановитих дітей з усієї України та представити інноваційні освітні технології для широкого загалу. На церемонії закриття всіх відвідувачів чекала запальна шоу-програма від професійних танцювальних колективів та феєрверк.