Три дні математики на кафедрі інформатики і кібернетики

25.05.2019

Із метою поширення світового досвіду викладання та ознайомлення студентів спеціальностей 122 Комп’ютерні науки, 014.09 Середня освіта. Інформатика, 015.10 Професійна освіта. Комп’ютерні технології з сучасними тенденціями у світі математики та інформатики з 22 по 24 травня в університеті було проведено захід під назвою «3 дні математики».

Кожного дня студенти і викладачі кафедри інформатики і кібернетики були учасниками кількагодинних воркшопів з комбінаторики та теорії графів, а на третій день 6-ти годинного лекторію, під час якого розглядалися парадокси теорії множин, чорні діри та досвід освіти та науки за кордоном.

Експертами та ведучими керівниками воркшопів і лекторіїв були Олексій Голубов та Уляна Пирогова, яким ректор університету, проф., д.біол.н. А.М. Солоненко вручив подяки за високий рівень професійної майстерності, співпрацю, популяризацію математики та сприяння професійному розвитку студентів кафедри інформатики і кібернетики
Олексій Голубов має ступінь доктора філософії з астрономії Гайдельберзького університету (Німеччина), був співробітником Лабораторії небесної механіки та механіки космічних апаратів Колорадського університету в Боулдері (США), наразі є докторантом кафедри теоретичної ядерної фізики та вищої математики ХНУ імені В. Н. Каразіна та старшим науковим співробітником НДІ астрономії ХНУ ім. В.Н. Каразіна.
Уляна Пирогова має ступінь магістра експериментальної ядерної фізики і фізики плазми ХНУ ім. В. Н. Каразіна та магістра ядерної фізики, фізики елементарних частинок і космології університету Париж-11 (Франція), а наразі є молодшим науковим співробітником Інституту технічних проблем магнетизму НАН України.

Дякуємо усім керівникам та учасникам воркшопів за активну роботу!