В університеті відкрилась STEAM-лабораторія

04.04.2019

4 квітня відбулося урочисте відкриття STEAM-лабораторії у 32 аудиторії першого корпусу. На відкритті були присутні: Волкова Галина Володимирівна, головний спеціаліст Відділу позашкільної, вищої освіти та інтерактивних закладів Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, ректор Солоненко Анатолій Миколайович, перший проректор Мальцева Ірина Андріївна, проректор із наукової роботи Москальова Людмила Юріївна, декан Факультету інформатики, математики та економіки Бєльчев Павло Васильович та представники з 36 міст України, що приїхали на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційних технологій в освіті».

Ректор Солоненко Анатолій Миколайович зазначив, що на ремонт і обладнання STEAM-лабораторії було витрачено сотні тисяч гривень і вона має на меті організацію проектно-орієнтованої, науково-орієнтованої та науково-технічної діяльності здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників з використанням інноваційних методик та високотехнологічних засобів навчання.

Завідувач кафедри інформатики і кібернетики на відкриття лабораторії окреслив задачі і функції нової лабораторії, у складі якої виділено кластери робототехніки на базі LEGO Mindstorms EV3, Інтернету речей з використанням Raspberry Pi та Arduino, цифрової творчості й 3D-моделювання, а також інтерактивних засобів навчання.

До відкриття лабораторії готувалися викладачі і студенти кафедри інформатики і кібернетики, які пройшли кілька тренінгів і майстер-класів зі STEAM-технологій, брали участь у заходах із робототехніки і цифрової творчості. Першими можливості лабораторії апробували викладачі та студенти закладів вищої освіти, які взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційних технологій в освіті», що проходив на базі кафедри інформатики і кібернетики. Вони під час майстер-класів потренувалися у малюванні 3D ручками, конструюванні роботів, зануренні у світ віртуальних технологій та застосуванні інтерактивної панелі у навчанні.

Унікальна для міста Мелітополя лабораторія готова до співробітництва з навчальними закладами міста і району з метою розвитку STEAM-культури учнівської молоді та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.