Участь викладачів кафедри інформатики і кібернетики у турнірі FIRST LEGO League

04.03.2019

2 березня викладачі кафедри інформатики і кібернетики доц. К.П. Осадча та ас. А.В. Чорна виступали у ролі суддів категорії «Дизайн робота» у відбірковому турнірі FIRST LEGO League у Харкові.

Завдання суддів полягали в оцінюванні команд шляхом збирання інформації про механічний дизайн, програмування та загальний процес створення робота команди.

 

Вперше наші викладачі були запрошені як судді FIRST LEGO League– міжнародної програми-конкурсу, місія якої полягає у тому, аби показати учням та вчителям: світ науки та технологій є неймовірно цікавим та захоплюючим! Мета програми – надихнути дітей вивчати науку, технологію, математику а також долучатись до вирішення актуальних світових питань за допомогою їхньої улюбленої іграшки – конструктора LEGO.

Використовуючи набори LEGO Mindstorms, кожна команда проектує, конструює та програмує повністю автономного робота для змагання на спеціальному полі. Також діти досліджують тему поточного року, обирають актуальну проблему світового значення та придумують інноваційне рішення. Тема сезону 2018-2019 – “ВПЕРЕД НА ОРБІТУ!” і присвячена вона дослідженню і вирішенню фізичних та соціальних проблем, з якими зіштовхнулась людина під час космічних подорожей.

Основними цінностями FIRST LEGO League є відкриття, інновація, внесок, командна робота, та веселощі.

FIRST LEGO League – неймовірне свято креативності, винахідливості та дружби!