Викладачі кафедри інформатики і кібернетики опановують програмування роботів

05.02.2019

1 лютого 2019 року викладачі кафедри інформатики і кібернетики Чорна Альона Віталіївна, Сердюк Ірина Миколаївна і Крашеніннік Ірина Володимирівна взяли участь у тренінгу „Робототехніка EV3”, організованому товариством «Інноваційні освітні рішення» (м. Київ).

Під час навчання вони продовжили ознайомлення з набором Lego Education Mindstorms EV3, програмним забезпеченням, принципами програмування датчиків, засобами взаємодії роботів між собою, побудовою та програмуванням мультисенсорного робота з маніпулятором. Важливим елементом тренінгу стала практична робота, коли викладачі мали змогу створити робота за власним проектом. На жаль, часу було обмаль, тому не вдалося реалізувати ідеї повністю, але викладачі впевнилися у тому, що подібні завдання є дуже цікавими і сприяють розвитку самостійності і творчості.

Тренінг показав, що навчання робототехніки нині є одним із освітніх трендів. Програмування роботів можуть вивчати як студенти закладів вищої освіти, так і учні шкіл. В Україні вже сьогодні впроваджуються освітні програми, зорієнтовані на школярів, а також проводяться різноманітні змагання, учасники яких демонструють власні розробки.

Протягом навчання викладачі кафедри отримали нову інформацію, яка стане основою для створення програми навчальної практики для студентів, які навчаються за освітніми програмами “Комп’ютерні науки” та “Професійна освіта (Комп’ютерні технології)”.