Студенти кафедри інформатики і кібернетики вивчають робототехніку

05.02.2019

На базі STEM-лабораторії, яка створюється в університеті, розпочалася навчальна практика студентів 2 курсу спеціальностей «Комп’ютерні науки» і «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)». Цього року її зміст є новим і надзвичайно цікавим, оскільки наші студенти мають змогу навчитися збирати і програмувати роботів з використанням освітньої робототехнічної платформи LEGO MINDSTORMS Education EV3. Керують практикою викладачі, які пройшли підготовку у компанії «Інноваційні освітні рішення» (м. Київ): Сердюк І.М., Чорна А.В. і Крашеніннік І.В. Окрім того, допомогу надають викладачі кафедри інформатики і кібернетики, які взяли участь у майстер-класі з робототехніки.

Вже перше заняття виявилось дуже насиченим і динамічним: студенти не лише були ознайомлені з теоретичними відомостями, а й зібрали свого першого робота і написали декілька програм для нього. Попереду на них чекають інші завдання, запропоновані викладачами на основі рекомендацій компанії LEGO Education, але справжнім викликом стане створення робота за власним проектом. Саме на цьому етапі студенти зможуть виявити свою креативність і технічне мислення.

Звичайно, конструктори не залишаться стояти на поличці до наступного року. Вивчення робототехніки продовжать студенти спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» у межах дисципліни «Методика викладання інформатики». Нині конструктори LEGO Mindstorms набувають поширення саме у школах, тому майбутні вчителі інформатики повинні володіти цим інструментом.

Кафедра інформатики і кібернетики також запрошує усіх бажаючих, хто цікавиться програмуванням, робототехнікою, конструюванням. Наші викладачі проведуть майстеркласи і курси для учнів і вчителів закладів загальної середньої освіти, під час яких кожний учасник зможе на власні очі побачити дивовижний світ роботів і відчути радість творчості.