Запрошуємо на Вікітренінг до святкування 15-річчя Української Вікіпедії!

22.01.2019

Якщо б кожен читач Вікіпедії написав хоча б одну корисну статтю, українська Вікіпедія налічувала б 1 млн статей вже сьогодні! З думкою про це, ми закликаємо проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в українську Вікіпедію.

30 січня о 13.00 запрошуємо учнів міста, студентів, учителів, викладачів та усіх охочих на Вікітренінг у рамках Вікімарафону(https://uk.wikipedia.org/wikiВікіпедія:Вікімарафон_2019), що присвячений святкуванню 15-річчя української Вікіпедії, 11-річчя кримськотатарської Вікіпедії  та 18-річчю Вікіпедії англійською.

У процесі тренінгу учасники  дізнаються як улаштовані проекти Вікімедіа, навіщо створювати статті, які правила та настанови має Вікіпедія, як створити персональну сторінку, як редагувати і створювати статті у Вікіпедії, як використовувати інструменти перекладу.

Вчителя та викладачі на Вікітренінгу зможуть оцінити можливості застосування інформаційно-комунікативних та медіа-освітніх технологій у формуванні національної свідомості, громадянських та соціальних компетентностей учнів. Адже Вікіпедія – середовище, яке зможе допомогти сформувати ці компетентності.

Усі учасники «Вікімарафону» –  тобто користувачі, які створять статтю упродовж марафону – можуть отримати пам’ятні сувеніри.

Приєднуйтесь до Вікімарафону 2019!

Координатор заходу — доцент кафедри інформатики і кібернетики, Осадча Катерина (e-mail: okp@mdpu.org.ua).

Реєстрація на Вікітренінг за посиланням https://goo.gl/forms/7nNhEJi3sQChwluA2.

Сторінка заходу у Facebook з актуальною інформацією https://www.facebook.com/events/365182844280793.