Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» у 2018/2019 навч. році

28.12.2018

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 18.09.2018 р. № 1010 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році» Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького вдруге затверджено базовим вищим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

Кафедра інформатики і кібернетики запрошує студентів, які здійснюють наукові дослідження у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, взяти участь у І турі Конкурсу за такими напрямами наукових досліджень:

— Інформаційно-комунікаційні технології у дошкільній і початковій освіті.

— Інформаційно-комунікаційні технології у загальній середній освіті.

— Інформаційно-комунікаційні технології у професійній освіті.

— Інформаційно-комунікаційні технології у закладах вищої освіти.

— Використання інформаційно-комунікаційних технологій у наукових дослідженнях.

З умовами та етапами Конкурсу можна ознайомитися на сайті

У квітні 2018 року викладачі кафедри інформатики і кібернетики організували і провели підсумкову науково-практичну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті». На розгляд галузевої конкурсної комісії було представлено 57 наукових робіт студентів – переможців І туру конкурсу з 30 закладів вищої освіти різних регіонів України. У підсумковій конференції взяли участь представники 19 закладів вищої освіти: Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Житомирського державного університету імені Івана Франка, Української інженерно-педагогічної академії, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Бердянського державного педагогічного університету, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, ДВНЗ «Криворізький національний університет», Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Луцького національного технічного університету, Сумського державного університету, ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет», Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Суворе журі, до складу якого увійшли науковці з різних закладів вищої освіти, уважно вислухало кожного конкурсанта. За результатами обговорення були визначені переможці, які отримали дипломи на церемонії закриття підсумкової науково-практичної конференції. Подяки за сприяння студентам у підготовці якісних робіт отримали наукові керівники і ректори закладів вищої освіти.

Зустріч колег – науковців з усієї України і студентів – майбутніх дослідників пройшла дуже цікаво, динамічно і успішно.

Цього року кафедра інформатики і кібернетики знову очікує на гостей. Ми впевнені, що конкурсні роботи будуть ще цікавішими.