Презентаційний майданчик від кафедри інформатики і кібернетики

07.11.2018

7 листопада 2018 р. кафедра інформатики і кібернетики взяла участь у профорієнтаційних заходах для школярів Якимівського, Михайлівського, Веселівського районів.

Викладачі кафедри Альона Чорна, Ганна Чемерис і Олександр Брянцев розгорнули презентаційний майданчик, на якому продемонстрували можливості сучасних інформаційних технологій, комп’ютерної графіки і мобільних пристроїв. Їм допомагали студенти спеціальності „Комп’ютерні науки”: Олександр Іванов, Сергій Кирилюк, Олександр і Андрій Берегові, Марина Касьяненко.

За допомогою окулярів віртуальної реальності наші гості могли відвідати вигаданий світ пригод або здійснити екскурсію факультетом інформатики, математики та економіки. Використовуючи мобільні пристрої і програму 3d Artist, школярі побачили доповнену реальність з віртуальним драконом, а у голографічній піраміді – рухому тривимірну голограму.

   

Викладачі кафедри наголосили на тому, що усі ці технології існують поряд з нами, а МДПУ імені Богдана Хмельницького готує фахівців, які зможуть взяти участь у розробці й удосконаленні технологій майбутнього. Не залишились поза увагою і вчителі інформатики, яким належить провідна роль у навчанні нових поколінь  відповідальному й ефективному використанню сучасних технологій і пристроїв.

Презентаційний майданчик кафедри інформатики і кібернетики дозволив школярам зазирнути у незвичайний світ комп’ютерних технологій і відчути інтерес до нього. Впевнені, що побачимо декого з них влітку у лавах абітурієнтів спеціальностей « Комп’ютерні науки », « Середня освіта. Інформатика » і «Професійна освіта.  Комп’ютерні технології».