Хакатон YouthITfest

19.10.2018

19 жовтня 2018 року о 13:30 в Шаховій школі на другому поверсі відбувся «Хакатон» — марафон хакерів YouthITfest. Захід відбувся в рамках тижня кодування Європи та з ініціативи Meet and Code.  Були запрошені найактивніші представники Мелітопольських навчальних закладів. Кафедру інформатики і кібернетики Мелітопольського держаного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького представили відразу дві команди.

Завданням для юних хакерів стали проблеми, які пов’язані з екологією, вандалізмом, комфортом Мелітополя тощо. Студенти впродовж двох креативних та насичених годин придумували, як вирішити проблеми в місті за допомогою інформаційних технологій. Студенти придумали концепцію онлайн-платформи, додатку та сайту.

Наші студенти отримали спеціальний приз від компанії «Модус» та 3 місце . Переможці хакатону отримали грошовий приз , а також можливість доопрацювати ідею та втілити її в життя.

Хакатон — це захід, під час якого команди вирішують певну проблему за допомогою ІТ-рішень в обмежений період часу. Всі учасники пригостилися безкоштовною піцею та напоями.