Викладачі та студенти кафедри інформатики і кібернетики взяли участь у International ІТ-форум 2018

01.10.2018

28 вересня викладачі кафедри інформатики та кібернетики проф. Осадчий В. В., доц. Осадча К. П., ас. Чемерис Г. Ю. та студенти 1 і 2 курсів факультету інформатики, математики та економіки взяли участь у International ІТ-форум 2018, що проходив у Запоріжжі. Участь у ІТ-Форумі в Запоріжжі викладачі та студенти кафедри приймають вже 5-й рік. Кожного року ІТ-форум збирає спеціалістів з ІТ та всіх, хто цікавиться ІТ-галуззю.


Наймасштабніший ІТ-захід Запорізької області проходив у виставковому центрі «Козак Палац» і тривав всього один день. Його відвідали близько 12 тисяч учасників з України та закордону. Учасники форуму заслухали найцікавіші виступи в трьох тематичних потоках – Marketing, Web/Mobile Development і Blockchain, де виступили 30 фахівців таких відомих компаній як Electronic Arts, Facebook, Google з різних країн світу.
До участі в заході були запрошені розробники, менеджери, маркетологи національного і міжнародного рівнів. Всього організатори залучили близько 30 спікерів з 12 різних країн. Спікери форуму – стовідсоткові практики, підприємці зі світовим ім’ям, які розуміють, прогнозують та самі створюють зміни у нашому повсякденному житті, збільшують вартість бізнесу за допомогою технології блокчейн та масштабують бізнеси.
Представник Facebook Eli Ganim виступив з доповіддю про розробку додатків для мобільних пристроїв у Facebook, Владислав Скаковський з компанії MEGOGO розповів про підвищення видимості додатку шляхом потрапляння до рекомендованих у магазинах мобільних додатків, Микола Матійчук розповів про складнощі та рішення технічних задач при розробці національної гри «Козаки 3».
Одним з найбільш цікавих доповідачів, «хедлайнером» потоків, став Джефф Бартон – співзасновник компанії Electronic Arts, найбільшого виробника і дистриб’ютора комп’ютерних ігор. Він розповів про перші кроки компанії Electronic Arts, а також про цінності та відмінності Силіконової долини у порівнянні з рештою світу.

Студенти, відвідавши експо-зону заходу, побачили величезну виставку робототехніки та діжитал-новинок, мали можливість ознайомитися з останніми розробками, випробували свої здібності в малюванні 3D-ручкою, керували роботами та спробували себе в ролі пілота квадрокоптера.
Найбільшу увагу привернули інноваційні цифрові розробки: 3D принтери, окуляри віртуальної реальності, smart техніка. Також одним з найбільш привабливих заходів форуму став турнір з кіберспорту у Counter-Strike.