Конференція OSDN

15.09.2018

Студентки ІІ-го курсу факультету інформатики, математики та економіки Катерина Деменок та Феріде Ізетова взяли участь у конференції з вільного програмного забезпечення OPEN SOURCE І LINUX.
Конференція відбувалася 15 вересня 2018 р. у Нивки-холлі у місті Києві. Конференція OSDN — це некомерційна організація, організована на добровільних заходах, зосереджена на вільному та відкритому програмному забезпеченні. На ній були представлені доповіді англійською мовою з тематики вільного програмного забезпечення.
Студентки мали можливість послухати доповіді провідних лідерів у цій галузі:
• Томаса Міллера, провідного учасника проекту GNOME Bugsquad (Німеччина) – «Security is dead — long live security! Modern operating systems made securely»;
• Ленарта Поттерінга, старшого програмного інженера RedHat (Німеччина) – «Distributing OS Images with casync»;
• Тихо Андерсена, технічного керівника в Cisco (США) – «Forwarding syscalls to userspace»;
• Енді Шевченка, розробника ядра на Intel (Фінляндія) – «Typical Mistakes when Submitting a New Code to Linux Kernel».
Конференція OSDN проводиться щорічно з 2002 року, у вересні, у Києві, Україна. Кафедра інформатики і кібернетики підтримує зв’язки із рухом OSDN з середини 90-х років.


Підтримуючи принципи вільного і відкритого програмного забезпечення, на кафедрі інформатики і кібернетики було розроблено навчально-методичні матеріали по роботі з вільним програмним забезпеченням та отримано досвід роботи з вільним програмним забезпеченням. Здобутки співробітників кафедри Осадчого В.В. та Осадчої К.П. у інтеграції та впровадженні вільного програмного забезпечення були відмічені спільнотою OSDN та Sun Microsystems.