Студенти кафедри інформатики і кібернетики та «IT-Universe — 2018»

23.06.2018

Студенти кафедри інформатики і кібернетики спеціальності «Комп’ютерні науки» посіли призові місця у Міжнародній студентській Олімпіаді «IT-Universe — 2018».

Студенти 1 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету інформатики, математики та економіки Шиян Ігор та Іванов Олександр здобули перемогу у конкурсі «Розробка мобільних додатків» у межах Міжнародної студентської Олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Universe — 2018»: Ігор Шиян посів перше місце, а Олександр Іванов – четверте.
Фінал Олімпіади відбувся у червні 2018 р. у м. Києві на базі Київського національного університету культури і мистецтв та Університету КРОК. У конкурсі «Розробка мобільних додатків» також взяли участь студенти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Донецький національний університет, Українського католицького університету.

Ігор Шиян представив на розгляд програму Let Me Read It! – платформу для вільного обміну електронними книгами. Основні функції програми: створення облікового запису користувача; пошук книг; можливість додати книгу до розділу Вибране; можливість зателефонувати, написати по Email або в Telegram користувачу, який пропонує книгу; можливість додавати і видаляти свої пропозиції щодо обміну книгами.
Олександр Іванов презентував мобільний додаток MIU для «живого» спілкування з ботом «MIU», який відповідає на актуальні для користувача питання. Програма містить функціонал, що допомагає користувачу вирішити проблеми в області відносин між хлопцем і дівчиною. Як зазначає автор: з цією програмою користувач завжди має під рукою достатньо ефективний засіб, що за кілька кліків роз’яснює незрозумілу ситуацію, яка викладена не прямим текстом, а натяками. щоб він сам зробив певні висновки.
Фінал конкурсу транслювався у групі у Фейсбуці. Студенти гідно представили свої роботи, що було високо відзначено журі конкурсу.
Цей успіх є надзвичайно важливим, оскільки зараз хлопці навчаються лише на першому курсі, а отже попереду у них ще багато конкурсів і олімпіад.