Змагання з шашок

04.06.2018

У студентів І курсу спеціальностей «Комп’ютерні науки» (група 317і) і «Середня освіта (Інформатика)» (група 217і) факультету інформатики, математики та економіки літо розпочалося зі змагань у шашки.


Турнір був проведений за ініціативи завідувача кафедри, професора Осадчого В.В. До складу оргкомітету увійшли: лаборант Георгадзе Т.О., асистент Чорна А.В., асистент Крашеніннік І.В.


Кафедра висловлює щиру подяку за допомогу в організації турніру Гуляєвій Олені Іванівні, тренеру-викладачу відділення «Шашки» ДЮСШ №1 м. Мелітополя.
Шашки – одна з найкращих інтелектуальних ігор, яка сприяє розвитку логічного і просторового мислення, покращує концентрацію, пам’ять, зміцнює самодисципліну. Шашки вчать аналізувати, робити висновки, приймати рішення, діяти і брати на себе відповідальність за свій вибір. Ця гра вчить радіти перемогам і визнавати поразки, сприймати невдачу як стимул діяти, а не як фатальне нещастя. Правила гри в шашки тільки спочатку здаються простими. Ця гра має різні ступені складності і тонкі нюанси. Навички, набуті завдяки грі в шашки, дозволяють вдосконалюватися в інших сферах і залишаються корисними протягом усього життя.
У турнірі взяли участь 14 студентів, які зіграли 13 турів. Боротьба була запеклою і цікавою, а результати виявилися дещо несподіваними:
І місце: Петров Олександр, студент спеціальності «Комп’ютерні науки»;
ІІ місце: Іванов Олександр, студент спеціальності «Комп’ютерні науки»;
ІІІ місце: Береговий Андрій, студент спеціальності «Комп’ютерні науки».


За результатами турніру переможці отримали грамоти, а наприкінці заходу усі учасники скуштували солодкий приз від кафедри інформатики і кібернетики.


Турнір завершився, але ігри тривають. На черзі змагання з шахів й інших логічних ігор.