Участь у IV-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційні технології в освіті, науці і техніці»

21.05.2018

Викладачі кафедри інформатики і кібернетики професор Осадчий В.В. та доцент Осадча К.П. взяли участь у IV-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційні технології в освіті, науці і техніці», яка проходила у Черкаському державному технологічному університеті 17-18 травня 2018 року


Конференція мала за мету стимулювання наукових і прикладних досліджень у галузі ІКТ, визначення перспективних напрямів застосування ІКТ в науці, вищій освіті, медицині й техніці, обмін науковими і практичними здобутками в цій галузі, встановлення більш тісних зв’язків між науковцями вищих навчальних закладів і наукових установ різних країн, заохочення молоді до наукового пошуку.
Професор, д. пед. н. Осадчий В.В. виступив на пленарному засіданні конференції із доповіддю, яку присвятив таким сучасним трендам інформатики і кібернетики як мобільність, консюмеризація ІТ, віртуальна і доповнена реальність, наука про дані, глибинне навчання, Інтернет речей, кіберфізичні системи, цифрові валюти, робототехніка, штучний інтелект та кібербезпека. Він закликав учасників конференції до відповідальності щодо наукових досліджень, пов’язаних зі штучним інтелектом.


Голова оргкомітету, завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління ЧДТУ, професор Юрій Триус зазначив, що Вячеслав Володимирович, один з небагатьох учасників конференції, який брав участь 20 років назад у першій конференції ІТОН, ще як студент.
Доцент Осадча К.П. брала участь у роботі секційного засідання «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» з доповіддю «Засоби дистанційних технологій у професійній підготовці майбутніх учителів до тьюторської діяльності».
Другий день конференції був присвячений екскурсії Черкащиною та Чигиринщиною. Учасники відвідали музей О.Пушкіна і П.Чайковського та «Холодний яр» – урочище та реліктовий лісовий, який був осередком українського повстанського руху впродовж кількох століть.
Викладачі ЧДТУ запропонували колегам і студентам МДПУ взяти участь у заходах до ІТ Днів у Черкаському державному технологічному університеті з 21 по 26 травня 2018 року: презентації програми Summer StartUp Camp (бізнес-інкубатор YEP), бізнес-інкубатору ReaderTech, проекту Noosphere Engineering School, компанії QATestLab та Andersen; круглий стіл «Сучасна тенденція освіти – об’єднання університетської ІТ спільноти»; змагання з комп’ютерних ігор Dota 2 та Counter Strike Sourse тощо.