ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми початкової освіти та інклюзивного навчання»

05.05.2018

3-4 травня 2018 року в Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми початкової освіти та інклюзивного навчання».
Участь у науковому заході брали вчені з України, Польщі, Словаччини та Молдови. Від Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького до роботи конференції залучились викладачі кафедри інформатики і кібернетики професор Осадчий В.В. та доцент Осадча К.П.


З доповіддю «Аналіз досвіду професійної підготовки тьюторів у США» 3 травня на пленарному засідання виступила Осадча К.П..

Доповідь була представлена в не традиційному інтерактивному форматі, а також було проведено вивчення думки експертів, у тому числі й міжнародних, що були присутні на конференції, щодо доцільності здійснення спеціальної підготовки педагогів до тьюторської діяльності та потреби введення посади тьютора у Державний класифікатор професій. Допомогу у проведенні доповіді здійснювала Вікторія Осадча, учениця 5-А класу гімназії № 5.


Упродовж 4 травня учені з України, Польщі, Словаччини та Молдови обмінювались науковими здобутками і практичним досвідом у галузі початкової освіти та інклюзивного навчання, брали участь майстер-класах «Адаптація першокласників до умов навчання в школі засобами арт-терапії», «Інтегрований урок у початковій школі з вивчення економічних понять» тощо.
На завершення учасники конференції прийняли Ухвалу щодо перспектив розвитку початкової освіти та інклюзивного навчання, в якій рекомендувалося змінити вступні іспити для спеціальності 013 «Початкова освіта».