Уасть у STEM Festival

21.04.2018

Викладачі кафедри інформатики і кібернетики Конюхов С. Л., Сіциліцин Ю.О. та Чемерис Г. Ю. 21 квітня 2018 року у місті Запоріжжя відвідали третій всеукраїнський освітній STEM Festival, який відбувся у 7 містах України.
STEM Festival – креативна комунікативна подія, що у цікавій формі презентувала найкращі здобутки нових освітніх тенденцій, проектів та програм.

Фестиваль об’єднав школярів, студентів і менторів країни для обміну досвідом та ідеями проектів в області науки, технологій, інженерії та математики.
За останні кілька років в Україні різко зросла популярність STEM-освіти — наукового підходу, який об’єднує в собі чотири дисципліни, а саме: Science — природничі науки, Technology — технології, Engineering — технічна творчість, Mathematics — математика. З огляду на перспективність впровадження у процес навчання STEM-освіта не залишилась не поміченою науково-педагогічним складом кафедри інформатики і кібернетики.
Сьогодні STEM є окремим освітнім напрямом, що поєднує інноваційні технології у вивченні як природничих, так і художніх дисциплін.
Викладачі кафедри інформатики і кібернетики прийняли участь у роботі виставки проектів, лекцій на освітні теми та ознайомились зі школами і курсами, які спеціалізуються на STEM-освіті, з метою осмислення досвіду та визначення перспектив подальшого розвитку STEM-освіти на базі кафедри інформатики і кібернетики. Фокусом уваги стало різноманіття сучасних інженерних тенденції, пристроїв робототехніки та особливостей її програмування.

Учасники отримали слушні поради щодо реалізації STEM-освіти у навчальних закладах. Живе спілкування, цікаві ідеї, обмін досвідом надихнули викладачів кафедри інформатики і кібернетики на нові звершення щодо запровадження напрямів STEM-освіти у процесі навчання ІТ фахівців Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.